Opušteno Medium.ba
Kako nacrtati trepavice? Korak po korak upute sa slikama

Kako nacrtati trepavice? Korak po korak upute sa slikama

Korak 1

Evo samo grubog crteža oka na koji ću staviti trepavice

Korak 2

Na taj način ne radite trepavice!

3. korak

Trepavice nisu brušenje zuba! Vidio sam kako mnogi ljudi crtaju trepavice na ovaj način … to je apsolutno pogrešno!

4. korak

I ovdje je najčešća greška koju sam naišao na mnoge ljude! Trepavice, odakle rastu? Ne rastu iz našeg oka .. rastu iz kože na kapcima;) Ova slika pokazuje da raste iz oka!

5. korak

Prva trepavica. Zakrivljena je i nije takooo crna! Odabrala sam na ovoj slici crnu tonu i postavila transproranciju na 30. Također primijetite da ne sjaji iz očiju 🙂 i nije prekratka i ne preduga.

Korak 6

Evo napravila sam polovicu svojih donjih kapka. Koristila sam nisku prozirnost postavljenu na 30 i prešla preko nekoliko trepavica u blizini kada počinju rasti istom prozirnošću, kako bi bila malo tamnija.

Korak 7

Ove trepavice koje sam stavila crvene su jedva da se vide, vrlo su lagane i obično su malo kraće od vanjskih trepavica! Ovdje sam koristio transperan 10 i ponovo prešao preko nekih trepavica, na početku gdje počinju rasti.

8. korak

Odbojnost trepavica u oku! na šarenici sam koristio Black, transperancy postavljen na 30, a na bijelom sam koristio sivu prozirnost na oko 30, 25.

9. korak

loading...

Evo gotovih trepavica! Sa strane oka idu malo u stranu, a ne ravno! Trepavice koje su jako duge trebaju biti svjetlije transperancije, kraće trepavice trebaju biti tamnije. Blizu unutarnjih očnih trepavica su opet kraće i svjetlije transprorancije, također se ne lijepe toliko .. drugo se malo spustite, a zatim uvijajte!

Nadam se da je ovaj udžbenik bio od pomoći! Zabavno se crtajte: D

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.