Opušteno Medium.ba
Kako nacrtati psa? Korak po korak uputstvo kako se crta pas (sa slikama)

Kako nacrtati psa? Korak po korak uputstvo kako se crta pas (sa slikama)

Životinje vole i odrasle i djecu. Nije iznenađujuće da ih djeca vrlo često crtaju. Ako je vaše dijete došlo vama s pitanjem kako nactati psa, ne brinite, to nije teško. Ova lekcija pomoći će vašem djetetu da nacrta kućnog ljubimca na najlakši način, čak i s anatomskim detaljima. Vaša pomoć neće biti suvišna i uživat ćete u samom procesu.

Korak po korak uputstvo za crtanje psa

1. Uzmite oštriju olovku i lagano nacrtajte dva jednostavna oblika, krug i oval. Nije teško pogoditi da će naš krug poslužiti kao osnova za glavu i oval za tijelo.

kako nacrtati psa 1

2. Sljedeća faza je njuška i, u našem slučaju, tri noge, jer pas sjedi, a četvrta noga nije vidljiva. Pokušajte crtati laganim pokretima, nemojte čvrsto pritiskati. Kao što se može vidjeti na slici, koristimo ovale i krugove.

kako nacrtati psa 2

3. Podijelite krug glave na četiri dijela, kao što je prikazano na slici. Sada možete vidjeti gdje će biti nos. Ne crtajte oči još. Nacrtajte uši.

kako nacrtati psa 3

4. Pomoćne linije, kojima smo podijelili krug glave, pomoći će u crtanju očiju psa. Označite liniju usta.

kako nacrtati psa 4

5. Sada se malo odmaknite od slike i pogledajte je iz daljine, tako da će vam biti jasno ako šta treba ispraviti. Nacrtajte šape, dodajte malo krzna. . 

kako nacrtati psa 5

6. Vrijeme je za brisanje i mekanu olovku. Uklonite nepotrebne konture i pogledajte kako sada izgleda vaš pas. Ispravite s mekom olovkom, dodajte detalje. 

kako nacrtati psa 6

7. Sada je vrijeme za sjenčenje. Dodajte sjene na lice, ispod ušiju, na noge. Sve se to radi u laganim pokretima bez pritiskanja olovke. Sjenku prstom možete trljati oko ušiju (dati mekani volumen). 

kako nacrtati psa 7

8. Završna faza crteža: dodajte još volumena. Ne štedite na sjenama, ne bojte se dodati ih na rep, noge, ispod njuške. Nacrtajte kandže i rep kako biste istaknuli nos na štenetu.

kako nacrtati psa 8

Crtež je spreman!

Sada znate kako nacrtati psa, i možete pomoći svom djetetu. Sljedeći put pokušajte promijeniti štene, nacrtajte uzdignutim ušima ili šapom. Počinjući crtati, nikad ne znate kakav će biti rezultat, zbog čega je tako uzbudljivo.

I to bi bilo sve. Sada još možete da ga bojite i da dodajte one detalje koje vi želite. Sa malo mašte i strpljenja lako ćete da ovu tehniku crtanja psa doradite prema onome što vama bude odgovaralo.

loading...

Add comment

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.