Opušteno Medium.ba
Kako nacrtati strip? Korak po korak upute sa slikama

Kako nacrtati strip? Korak po korak upute sa slikama

Kako stvoriti strip:

Budući da je ovo vaš prvi strip ikada, usredotočit ćemo se na stvaranje tri okvira. Ali kad postanete majstor u stvaranju kratkih stripova, možete ih učiniti puno dužim i s više likova.

Korak 1: Napišite svoje ideje za strip

kako stvoriti strip-korak 1

Strip nije različit od pisanja kratke priče. Svaki treba da ima početak, sredinu i kraj. Budući da je ovo strip s tri okvira, razbijte svoju priču na 3 dijela. Zapišite svoje ideje za znakove, postavke, izraze, pa čak i govor. Provjerite ima li svaki dio neku radnju i da li vaš završetak nosi snažnu poruku.

2. korak: Nacrtajte tri okvira

kako stvoriti strip-korak 2

Na novom komadu običnog papira nacrtajte svoja tri okvira pomoću olovke i ljenira. Provjerite je li svaki okvir jednake veličine. Na papir možete staviti i male svjetlosne tragove kako biste označili kuda će mjehurići govora ići. Kao bonus savjet, možda ćete htjeti da vam okviri budu dvostruko veći nego što želite da vam ne ostane malo prostora.

Korak 3: Koristite osnovne oblike za crtanje

kako stvoriti strip-korak 3

Jedan od najtežih dijelova stvaranja stripa je crtanje vaših likova. Preporučujemo da za crtanje svojih likova koristite osnovne oblike. Budući da je ovo vaš prvi strip, možda biste čak željeli upotrijebiti figurice za jednostavno prikazivanje stvari. Također skicirajte i mjehuriće govora i bilo kakve zvijezde koje će predstavljati zvučne efekte. Oh i ne zaboravite, molim vas koristite olovku u ovoj fazi kako biste mogli izbrisati sve pogreške.

4. korak: dodajte govor i slova

kako stvoriti strip-korak 4

Sada dodajte slova svog govora u mjehuriće govora i ne zaboravite da provjerite pravopis. Zapamtite veličina slova može pokazati da li neki lik viče ili šapuće. Na primjer, pisanje s velikim slovima pokazuje da vaš lik viče.

Korak 5: Dodajte detalje u vaš crtić

Vratite se svojim likovima i dodajte dodatne detalje, poput izraza lica, linija pokreta, sjenčanja na podu. I također nacrtajte u pozadini okvire.

kako stvoriti strip-korak 5

Korak 6: Pređite preko svog stripa olovkom

kako stvoriti strip-korak 6

Sada konačno možete koristiti olovku za filc da biste prešli preko svojih crteža olovkom i obrisali sve skice od olovke. Vaš prvi strip sada je dovršen – dobro urađeno! Možete ga ostaviti kakav jest ili čak dodati neku boju.

loading...

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.