Opušteno Medium.ba
Kutije za poklone – gdje kupiti i cijena

Kutije za poklone – gdje kupiti i cijena

Bez obzira šta je poklon, kome ga poklanjate i za koju priliku, ono što će ga učiniti pravim poklonom jeste kutija. Danas na tržištu postoje raznovrsne kutije, različitih oblika i materijala: drvene, plastične, papirne, limene, u obliku srca, kruga, kocke, kolača, čak i olovke! Mi vam donosimo vodič kako da izaberete onu pravu.

Sadržaj

Drvene poklon kutije

Klasične drvene kutije su odličan izbor za poslovne poklone, poput olovke ili boce vina. Drvo je odličan materijal za rezbarenje, pa tako da na njoj možete urezati oblik po želji i tako je učiniti posebnijom. Nekoliko godina unazad je popularna i dekupaž tehnika koja se također radi na drvetu, a tako nacrtana kutija može biti izbor za poklon mami, kćerki, drugarici, sestri ili baki. Drvene poklon kutije su najkvalitetnije, skoro da i same mogu predstavljati poklon, a osoba kojoj poklanjamo ih može iskoristiti za čuvanje raznih sitnica.

Papirne poklon kutije

Papirne ili kartonske kutije se obično koriste za nakit, a njih možete dobiti i u zlatari u kojoj kupujete. Na tržištu postoji i veliki izbor većih papirnih kutija, koje možete iskoristiti za pakovanje čokoladica. Ovo je i najčešće birana vrsta kutije za poklon. Papirnu poklon kutiju možete napraviti i sami, a sve što vam je potrebno jeste: čist karton, lijepak, makaze i boje za farbanje. Naravno, možete ići i malo ekstra, pa dodati perle, šljokice, školjkice, bisere ili gliter.

Limena poklon kutija

Poklon u limenoj kutiji se daje sa ciljem da se poklonjena stvar može i ubuduće držati u toj kutiji. Na primjer, ako nekome poklonite vrećicu kafe u limenoj kutiji, cilj može biti da se svaka kafa kupljena u budućnosti istrese i drži u toj kutiji. U ovakvim kutijama možete pokloniti i bombone, bojice, ili sitne igračke.

Plastična poklon kutija

Rijetko se poklon daje u plastičnoj kutiji, jer ne izgleda otmjeno ni skupo. Plastične kutije imaju drugu svrhu, na primjer pakovanje hrane. Međutim, plastika može biti dio poklon kutije koja je od drveta ili papira, i tako izgledati vrlo lijepo.

loading...

Iako lijepo izgleda, i od njega se mogu praviti razni oblici, staklo nije standardan materijal za poklon kutije. Oblik kutije za poklon zavisi od osobe kojoj poklanjamo, ili naših ličnih perferencija.

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.