Opušteno Medium.ba
Poklon za 18. rođendan – najbolje ideje za poklon

Poklon za 18. rođendan – najbolje ideje za poklon

Osamnaesti rođendan je poseban dan u životu svakog čovjeka. To je dan kada osoba postaje po zakonu punoljetna i počinje se smatrati odraslom. Kako se osamnaesti rođendan izdvaja od drugih rođendana, tako bi i poklon za njega se trebao izdvajati od drugih poklona. Ako ne znate šta pokloniti voljenoj osobi, mi vam donosimo neke ideje za dobar poklon, a sve u duhu punoljetstva.

Sadržaj

Vozačka dozvola

Punoljetstvo znači mnogo stvari, a jedna od njih je svakako to da je osobi sada dozvoljeno polagati za vozačku dozvolu. Kako je ovo malo skuplji poklon, slavljeniku ga može pokloniti porodica: roditelji, brat, sestra, nena/baka i djed.

Pogledajte najbolje ideje i kupite proizvode direktno u našoj online trgovini BiH.


[wcepe_products ids=’9034,4901,1550,1183,1168,1122,1107,1050,964,932,883,801,407,’ columns=’2′ button=”Pogledaj detaljno”]


Automobil

Savršen poklon za osamnaesti rođendan je naravno automobil, poklon koji bi najviše obradovao tek postalu punoljetnu osobu. Kao i vozačka dozvola, ovaj poklon je poprilično skup te ga može pokloniti neki član uže porodice ili svi članovi zajedno. Uglavnom se za ovakav poklon neko vrijeme štedi novac, kako bi mogli kupiti nešto posebno baš za punoljetstvo.

Iskustvo

Poseban poklon jeste i iskustvo. Poklonite zanimljivo putovanje, odlazak za muzički festival, skakanje sa padobranom, krstarenje na moru ili nešto drugo čega će se slavljenik sjećati cijeli život. Naravno ovakav poklon treba biti ono što bi ta osoba voljela uraditi.

Kursevi

Napunio je osamnaest godina i postao punoljetan, vjerovatno završava srednju školu i do sada zna šta želi raditi u budućnosti. Uplatite mu kurs iz oblasti koja ga zanima i koja će mu pomoći u budućnosti. To može biti kurs nekog stranog jezika, samoodbrane, grafičkog dizajna, plesa ili sviranje nekog instrumenta.

Iznajmljivanje limuzine

Dobro, priznajemo da je ideja malo luksuzna i možete pomisliti čisto bacanje novca. Ali, osamnaesti rođendan je idealna prilika koja može doći samo jednom u životu za ovakvo nešto. Pozovite njene/njegove prijatelje i napravite malu zabavu na zadnjem sjedištu limuzine. Garantujemo da će se slavljenik osjećati poput prave zvijezde, a njihove društvene mreže biti preplavljene slikama.

Tetovaža

Ukoliko znate da slavljenik godinama unazad želi tetovažu, ovo je prava prilika da mu je poklonite. Ako roditelji te osobe nemaju ništa protiv, odvedite vašeg prijatelja, sestru, brata, djevojku ili dečka da uradi malu tetovažu koju želi. Sigurno će biti mnogo uzbuđen, a to je simboličan poklon koji će trajati cijeli život.

Sat sa ugraviranim datumom

Ručni sat na čijoj ćete pozadini ugravirati datum kada je osoba postala punoljetna, je također poklon vrijedan pažnje bez obzira na pol te osobe i vašu vezu s njoj. Ovakav poklon je vječan, i uvijek će ju podsjećati na vas.

Portret

Za razliku od svih poklona koje smo do sada naveli, ovaj je u niskom cjenovnom rangu. Crtani portret slavljenika je poklon koji će mu se sigurno svidjeti, i koji će čitav život imati kao uspomenu. Preko društvenih mreža možete naći osobu koja dobro radi portrete na osnovu slike koju pošaljete.

loading...

Ovo su samo neke od kreativnih ideja za poklon za ovaj poseban rođendan. Ideje koje također mogu biti zanimljive su: društvene igre, rasklopivi nož, ulaznica za koncert omiljenog benda, pretplata za bazen ili teretanu, majice sa natpisom po želji, ili kućni ljubimac ukoliko ga žele.

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.