Opušteno Medium.ba
Poklon za prvi rođendan – najbolje ideje za poklon

Poklon za prvi rođendan – najbolje ideje za poklon

Pozvani ste na prvi rođendan i ne znate kakav poklon kupiti? Čime se igraju bebe od godinu dana? Koja su uopće njihova zanimanja?

Izabrati poklon za prvi rođendan može biti jako teško. Jednogodišnjaci su obično aktivni i znatiželjni mali ljudi, spremni da upoznaju svoju okolinu. Kako bi odabrali pravi poklon, mi vam donosimo neke ideje koje mogu biti ujedno zanimljive i korisne.

Pogledajte najbolje ideje i kupite proizvode direktno u našoj online trgovini BiH.


[wcepe_products ids=’4618,826′ columns=’2′ button=”Pogledaj detaljno”]


Lampa za dječiju sobu

Lampa za dječiju sobu može biti pravi spas za roditelje. Većina male djece ne spava u potpunom mraku, već mora biti upaljeno blago svjetlo kako se ne bi uplašili kada se probude u toku noći. Lampu možete pronaći u raznim oblicima koji će djetetu biti zanimljivi.

Bodi sa imenom djeteta

Zanimljiv poklon za prvi rođendan može biti i bodi sa imenom slavljenika, doduše možda više zanimljiv njihovim roditeljima i okolini nego njima. U svakom slučaju, poklon za prvi rođendan s kojim nećete pogriješiti.

Mjerač visine za djecu

To je metar koji se zalijepi za zid ili ormar, a služi da se prati rast djeteta. Možete ga naći u raznim oblicima zanimljivim djeci poput oblaka, žirafe ili drveta, ili ga možete čak i sami napraviti. Simpatičan je dodatak dječijoj sobi, a kako dijete raste i njemu će biti zanimljivo da prati koliko je naraslo.

Igračke za spavanje

Većina djece ima mekanu igračku sa kojom spava tokom prvih godina svog života, a možda i duže. To može biti plišani medo, zeko, maca ili neka druga životinja. Trajat će godinama, a rado će je se sjećati i kada odrastu.

Prva knjiga

Prvi rođendan je pravo vrijeme da djetetu poklonite njegovu prvu knjigu. To može biti samo slikovnica sa vrlo malo teksta, ili pak cijele priče koje će mu roditelji kasnije čitati.

Oblici i puzzle

Dobra ideja za poklon jeste i neki oblik velikih puzli koje će male ručice pokušati da slože. To može biti i kutija u koju treba ubacivati određene oblike. Osim što su jako zanimljive jednogodišnjacima, ove igračke također pomažu u njihovom razvoju motorike i koordinacije.

Guralice

Sve vrste guralice su zanimljive jednogodišnjacima. To može biti autić na koji mogu sjesti i gurati se nogama, ili pak neka životinja sa točkićima koju će vući za sobom. Kako jednogodišnjaci tek počinju hodati, guralice mogu biti jako korisne i pomoći im da osamostale svoje korake.

loading...

Izrađene fotografije

Jedna od najoriginalnijih ideja za prvi rođendan jeste da izradite mali kalendar sa fotografijama djeteta. Možete staviti fotografiju sa rođenja, fotografiju kada je beba imala mjesec dana, dva mjeseca, tri, i tako do dvanaestog mjeseca tj. do prvog rođendana. Slike ćete poredati okolo a u srediti ostaviti prostor gdje će roditelji zalijepiti njegovu sliku sa rođendana, i tako dobiti cijelu prvu godinu u slikama. Iznad fotografija možete dodati “Sretan prvi rođendan”, ili neki drugi natpis po želji, a kalendar možete i uokviriti.

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.